Nordic Fire pelletkachel

nordic+fire+ilvar+pelletkachelshowroom (1).jpg

Nordic Fire Ilvar

Zeer stille en gebruiksvriendelijke pelletkachel

meer informatie
reeva+7+brandend.jpg

Nordic Fire Reeva

Mooie ronde en innovatieve pelletkachel

meer informatie
Viktor Nordic Fire.png

Nordic Fire Viktor

Stoere pelletkachel, zelfreinigend

meer informatie
Torsby showroom pelletkachels bij Stolk.jpg

Nordic Fire Torsby

Een opvallende moderne pelletkachel met de nieuwste technologie

meer informatie
STYLO.jpg

Nordic Fire Stylo

Kleine, robuuste pelletkachel

meer informatie
Sienna.jpg

Nordic Fire Sienna

Prachtige, stijlvolle inbouwpelletkachel met een maximaal vuurbeeld

meer informatie

De Nordic Fire pelletkachel: zeer stil, comfortabel, veilig

Technisch zijn de pelletkachels van Nordic Fire zeer vooruitstrevend. Men kan deze dan ook niet vergelijken met de standaard pelletkachel die wordt aangeboden met veelal oude technieken.Een Nordic Fire pelletkachel is volledig uitgevoerd met een thermostaat, programmeerbare timer, automatisch opstartsysteem en wordt standaard geleverd met een afstandbediening of Wi-Fi kit waarmee de kachel bediend kan worden 

 

Nordic Fire pelletkachel: de voordelen

Een  Nordic Fire pelletkachel beschikt over een aantal voordelige, unieke eigenschappen.
  • Veilige pelletkachel. De Nordic Fire pelletkachel beschikt over het EDS systeem; volledige automatische en extra beveiliging van luchtinvoer en rookgasafvoer. Normale pelletkachels hebben slechts een temperatuurbeveiliging die de kachel uitschakelt als deze te warm wordt. Een Nordic Fire pelletkachel meet niet alleen de temperatuur in de kachel maar ook de verschillen tussen de luchtinvoer en afvoer. Wijkt één van deze gemeten temperaturen te veel af dan zal de kachel zich uitschakelen. Hierdoor worden oververhittingsproblemen al direct voorkomen.    
  • Zuinige pelletkachel. De Nordic Fire pelletkachel bezit het  Auto-Pilot-System. Bij een standaard pelletkachel zal de temperatuur in de praktijk op kunnen lopen door bijvoorbeeld een te hoge schoorsteen trek. Hierdoor verliest u veel warmte zonder dat u er erg in heeft. Dankzij het innovatieve Auto-Pilot-System zal het rendement optimaal blijven doordat de pellet toevoer en verbrandingssnelheid automatisch worden aangepast. Hierdoor bespaart u ten opzichte van standaard pelletkachels op het verbruik van de pellets.                                       
  • Zelfreinigende pelletkachel. Voorrzien van een nieuwe gepatenteerde vol-automatische-reiniging. De brander kantelt automatisch waardoor de rest-assen worden afgevoerd in de aslade. Kans op verstopping is daardoor verleden tijd en u kunt tot wel een maand blijven stoken zonder de alsade te hoeven reinigen.

  • Stille pelletkachel. De pelletkachels van Nordic Fire beschikken over een traploze pellettoevoer motor in combinatie met een vol- verchroomde vijzel, waardoor u de kachel niet hoort. Ook draait de vijzelmotor constant, zonder steeds te moeten starten of stoppen. 

  • Dankzij de nieuwe, gepatenteerde verbrandingstechniek, waarbij de luchttoevoer boven het vuur uitkomt, ontstaat er een veel mooier en rustiger vuurbeeld. Daarnaast zijn de vlammen ook nog eens groter. De Nordic Fire pelletkachels beschikken niet voor niets over het mooiste vlammeneffect.

contact opnemen

 

Uitgebreid aanbod Nordic Fire modellen

Nordic Fire heeft vele verschillende modellen in het assortiment. Zo is er de Nordic Fire Arya met een zeer moderne look en een mooie houten voet. En de compacte Nordic Fire Stylo 2.0 heeft juist een nostalgische uitstraling. Mag de kachel wat meer ruimte innemen? Dan is de Nordic Fire Ilvar 7 een aanrader. Deze gietijzeren pelletkachel produceert het mooiste vlammenspel.  

 

Wat kan Bij Stolk voor je betekenen?

Als je Bij Stolk vraagt om advies, dan weet je zeker dat je professioneel wordt geholpen. We zijn dealer van Nordic Fire en weten zodoende alles over deze pelletkachel. Ook hebben we eigen monteurs in dienst die je pelletkachel installeren en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Bovendien hebben we een mooie showroom waar je de kachels met eigen ogen kunt bekijken en beleven. Je kunt rekenen op een warm welkom!

 
Contact opnemen
 
Scroll naar boven